Jeg er fuldstændig forelsket …

 

 

…i Færøerne. Da jeg landede heroppe, vidste jeg at det var et helt særligt sted. NGK oplevelsen for mig er for alvor begyndt efter vi er rykket videre til Færøerne.

Min familie havde sagt til mig at jeg ville blive glad for at være her, men det er meget mere end det. Jeg er fuldstændig betaget af al naturen omkring os, her i Runavik men også på Eysturoy og de andre øer. Det er et helt fantastisk land.

Vi møder Halfdan og Gaba fra 2n hjemme hvor bor hos en værtsfamilie, mens de er går i skole og bor på Færøerne. Drengene har fået underetagen at bo i, hvor der er to værelser, et badeværelse og et lækkert køkkenalrum. Faktisk er det køkken, det bedste i huset, så det ender tit med at de alle spiser samlet nedenunder. Der er en helt fantastisk udsigt over Runavik havn og de smukke grønne fjelde i baggrunden

Mens vi sidder og taler sammen, kigger de på skift ud ad vinduet med et særligt blik, der siger ’ja nu er vi kommet til det helt rigtige sted’.

Halfdan, som er fra Hvalsø, og Gaba som er fra Sisimiut i Grønland, flyttede hjemmefra sidste år, da de startede på Nordatlantisk gymnasieklasse og skulle bo i Studiebyen ved Gribskov Gymnasium. Det første år af uddannelsen har de boet i Studiebyen for sig selv samlet med de andre elever ved siden af gymnasiet, og nu er den nye boform altså indkvartering hos værtsfamilie på Færøerne. Det passer drengene rigtigt godt at være under vingerne af en familie igen, hvor de får lov til at passe sig selv i store dele af tiden, men hvor der også er kontakt til familien. Der bor også andre elever i den lille by Runavik, som ligger smukt placeret inde i fjorden på Eysturoy.

Drengene har aldrig været på Færøerne før. Halfdan mener at: ”Det er den bedste sammenlign af Norge, og Grønland, hvad jeg har fået at vide, og øerne har også nogle islandske træk. Jeg trænger til at se noget nyt, så det er så fint, det ikke ligner Danmark, her er høje fjelde og fjorde og over det hele. Og meget smukke vandfald, og indimellem ligger der fine byer heromkring.

Gaba og Halfdan er enige om at det er fedt at bo i værtsfamilie: ”Vi spiser sammen når vi kan. Det er stadig helt nyt, men vi har det godt her. Kloge beslutninger lærerne har taget om at fordele os i 3 forskellige byer.” Men så er der lige det med fisken….”Det er lidt samme måde som på Grønland, vi lever af provianten” siger Gaba og Halfdan supplerer: ”Jeg kæmper lidt med at spise fisk, jeg vil gerne lære at spise det. Det går ok. Jeg har spist laks…det var ok!”

”Midnam a Kambsdali virker mindre end Gribskov, og det er en dejlig skole. Lærerne er gode og vi som klasse har fundet et godt sammenhold. Sidste år havde vi det også ok, men det der motiverer os til at tage det seriøst er alt det nye vi har taget hul på. Der er en god energi nu, det kan jo godt være det daler lidt – men vi er glade her” følger drengene op med.

 

Vi er på besøg på skolen hvor der er masser af liv og gang i den. Det er den årlige idrætsdag med teamudklædning. Og der bliver lagt kræfter i det i konkurrencerne. Det er Halfdan der står med den hvide skjorte og hepper og Gaba med den høje sorte hat.

De har skaffet udklædningen fra de mange genbrugsbutikker, der er rundt i byerne. Det var en fed dag at besøge skolen og mærke stemningen der var blandt alle klasserne.

Når Gaba og Halfdan bliver spurgt til, hvad forventningerne er til resten af 2.år og 3.år, siger de begejstrede ”Mere af det samme – ja tak, vi skal trives som klasse og vi skal opleve og lære en masse nyt.” Vi bliver sendt ud af døren med detaljerede anbefalinger om gåture rundt i området. Drengene har ret når de siger at de er faldet godt til på deres anden destination af de fire rejsemål, de skal igennem inden de bliver studenter og får hue på i GUX Sisimiut i Grønland.

NGK 2n kan følges på instagram på https://www.instagram.com/ngk_2020_23/ 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

 

 

 

 

 

 

 

Vi ser frem til at høre fra dig

Skriv til os

Fold ud

Tak for din besked - vi kontakter dig snarest

leaves
Adresse

NGK

c/o Gribskov Gymnasium

Østergade 52
3200 Helsinge
Denmark

post@gribskovgymnasium.dk

EAN
5798 000 557 451
CVR nummer
29 55 39 47

Kontor og telefontid

8.00-15.00
(fredag 8.00-14.00)

Tlf. kontor: +45 48 79 84 10
Fax: +45 48 79 84 07