NGK – Nordatlantisk Gymnasieklasse

NGK
Hvad er Nordatlantisk Gymnasieklasse - NGK?


Nordatlantisk Gymnasieklasse er et unikt tilbud til elever fra Danmark, Færøerne, Island og Grønland, som er interesserede i at opleve hele Nordatlanten, imens de tager en almen studentereksamen (stx).
Nordatlantisk gymnasieklasse består af elever fra de fire Nordatlantiske lande, som skal gå i klassen sammen i tre år.
NGK har sin helt egen naturvidenskabelige studieretning med fagene bioteknologi, arktisk teknologi, matematik og fysik. 
Som elev i NGK vil du gå i 1.g i Danmark på Gribskov Gymnasium, i 2.g i første semester på Færøerne på Miðnám á Kambsdali og i andet semester i Island på Verzlunarskoli Islands og i 3.g i Grønland på GUX Sisimiut.
For at komme med i NGK skal du sende en motiveret ansøgning inden 1. marts 2019 Se mere om ansøgning nedenfor.
 
 

NGK Studieretningen
Studieretning og fag i Nordatlantisk Gymnasieklasse

I NGK får du en almen studentereksamen (stx) med studieretningen: Bioteknologi (A), Arktisk Teknologi (C), Matematik (A) og Fysik (B).
Ud over studieretningsfagene får du følgende fag: Almen Sprogforståelse, Naturvidenskabeligt grundforløb, Dansk (A), Historie (A), Engelsk (B), Idræt (C), Samfundsfag (C), Oldtidskundskab (C), Religion (C), Mediefag (C) og Kulturfag (C).
I NGK har alle elever Dansk (A) og al undervisning foregår på dansk. De færøske, islandske og grønlandske elever har alle modersmålsundervisning Færøsk (A), Islands (A), Grønlandsk (A). Danske elever skal vælge mellem Fransk (B), Tysk (B) og Grønlandsk (A).
 
 

  

NGK-Klassen

Som elev i NGK kommer du til at gå sammen med elever fra Island, Færøerne, Grønland og Danmarkk i de 3 år du går i gymnasiet. I bliver en samlet klasse som rejser og går i skole sammen i de nordatlantiske lande.
Du vil også bo i samme by som dine klassekammerater og i Grønland og Danmark vil du bo på kollegie med dine klassekammerater. NGK klassen har en kontaktlærer på hver skole man kommer til og der er en, der er koordinator på NGK klassen hele vejen gennem de 3 år. NGK koordinatoren har tæt kontakt med fire skoler undervejs i de 3 år du går på NGK.
 
 

Boligforhold
Hvor bor man undervejs?

I det/de semestre NGK er i det land, som du kommer fra, kan du bo hjemme, hvis du bor i nærheden af det pågældende gymnasium.
I 1.g vil du, hvis du ikke bor i nærheden af Gribskov Gymnasium, bo i ungdomsboliger (som er ved at blive etableret i samarbejde med Gribskov Kommune – mere materiale om disse vil være tilgængeligt senest i januar). I tilknytning til ungdomsboligerne vil der være en kontaktperson, der sørger for at skabe gode sociale rammer for dig og dine kammerater og hjælper til med de udfordringer, der er i at bo hjemmefra.
I 2.g, hvor du først er på Færøerne og derefter på Island, vil du blive indkvarteret hos private værtsfamilier.
I 3.g, hvor du er på Grønland, vil du bo i kollegielignende boliger.
 
 

Økonomi
Hvad koster det?

Du skal betale for bolig, kost og rejser.
Rejser til og fra de fire Nordatlantiske lande vil koste ca. 15.000 – 20.000 kr gennem hele din gymnasietid.
I Danmark vil en ungdomsbolig koste ca. 4000 kr. om måneden.
I Færøerne og Island vil privat indkvartering koste ca. 3000 – 4000 om måneden.
I Grønland vil en kollegiebolig koste ca. 3000 kr. om måneden.
 
 
SU uddannelsesstøtte
Som elev fra Danmark kan du søge SU hvis du er over 18 år. Det samme gælder for elever fra Grønland og Færøerne der optages på NGK.
 
 
Særligt for elever fra Grønland: Elever fra Grønland som er under 18 år er ikke berettiget til dansk SU. Elever under 18 år skal søge uddannelsesstøtte og særydelse fra Grønlands Selvstyre (søges via De grønlandske huse i DK). Elever fra Grønland som er mellem 18 og 19 år (altså under 20 år) kan ligeledes søge uddannelsesstøtte fra Grønlands Selvstyre (søges via De grønlandske huse i DK). Mht til ”særydelser” rejser, bogtilskud m.v. skal alle søge via De grønlandske huse i DK. Og det gælder alle de nævnte aldersgrupper.
 
 

 

De 4 gymnasier i NGK

Gribskov gymnasium er den sydligste del af Nordatlanten. Skolen ligger på kanten til skoven og vi bruger lokal og nærområdet, så meget vi kan i undervisningen. Miljøet på gymnasiet er præget af unge mennesker som er engagerede og bruger kreativitet i deres hverdag. Høje faglige krav og dannelse og demokrati er en vigtig del af gymnasieverden på Gribskov gymnasium.
 
 
Miðnám á Kambsdali gymnasium ligger på Færøerne. Skolen er et gymnasium hvor arbejdsglæde, samarbejde og innovation er i højsædet. Som elev på NGK bliver du en del af det aktive nærmiljø og samarbejde med erhvervslivet og institutioner. Vi sætter stort fokus på at anvende den faglighed vi lærer i hverdagen. Skolen har 500 elever og ligger helt unikt i den lille bygd Kambsdalur på Østerø med flot udsigt over fjorden og de grønne fjelde.
 
 
Verzlunarskoli Islands skole i Reykjavik på Island er et traditionsrig og førende gymnasium, der gør eleverne stærke i at tage del i industri og demokrati i samfundet. Skolen ligger i en moderne hovedstad og fokuserer på arbejdsmarkedet og datateknologi. På Versló bliver du styrket i at arbejde med kreative, selvstændige og praktisk tænkning. Lige uden for Reykjavik ligger masser af fjelde og geotermisk landskab.
 
 
GUX Sisimiut ligger lige nord for Polarcirklen i Grønland. På GUX Sisimiut er der et aktivt og tæt gymnasie- og kollegieliv. Næsten alle elever bor på kollegiet. Sisimiut er en by med 5000 indbyggere og ligger lige nord for polarcirklen. Gymnasiet er det eneste tekniske naturvidenskabelige gymnasium i Grønland med flere tekniske naturfag på A niveau. Her får du også fagene arktisk teknologi og kulturfag på en grønlandsk måde. I hverdagen blander eleverne sig med byens borgere og foreninger. Baglandet omkring Sisimiut er tilgængeligt for alle og du kan vandre i fjeldene, stå på ski, køre hundeslæde eller snescooter.
 
 
Du starter dit første år på Gribskov gymnasium og afslutter med festlig dimission i slutningen af 3.G på GUX Sisimiut. En stx fra NGK giver adgang til en bred vifte af korte ml længere videregående uddannelser. Det kunne fx være oplagt at læse videre i Nordatlanten på Arktisk ingeniørstudier i Grønland, Nordatlantisk Master i et NORA samarbejde og Arktiske videregående uddannelser både inden for naturvidenskab og samfundsvidenskab på Færøerne, i Grønland, Island og Danmark. Se hvilke videregående uddannelser NGK giver adgang til.
 

Optagelse

Hvordan søger du optagelse i Nordatlantisk Gymnasieklasse?

 

 

Du skal søge om optagelse senest 1. marts 2019.
Elever fra Færøerne, Island og Grønland søger om optagelse ved at sende en motiveret ansøgning til post@gribskovgymnasium.dk.
Elever fra Danmark søger via optagelse.dk. og skal vedlægge en motiveret ansøgning.

 

Om NGK

 

Vi tror på at elever på NGK får noget helt særligt med sig når de studerer på NGK. I Nordatlanten har vi et stærkt kulturelt fællesskab, som vi kan dyrke i NGK. Eleverne studerer og bor i fire lande som har mange ting tilfælles, men som også giver eleverne hver deres specielle fokus på nordatlantisk faglighed. Eleverne skal ikke kun læse sammen men i størstedelen af tiden bor de sammen i ungdoms-og kollegieboliger – det giver en fællesskabsfølelse af at være en større familie og skaber stærke sociale bånd.

Med en studentereksamen med NGK giver vi eleverne mulighed for at blive klar til fremtidens arbejdsmarked med stor åbenhed for forskellighed, forståelse for demokrati og kultur med fokus på et stærkt nordisk og Nordatlantisk netværk.

 

Vil du vide mere

Mere information

Du kan skrive til post@gribskovgymnasium.dk for yderligere information eller ringe på 48798410.

 

De 4 Gymnasier i NGK

De 4 Gymnasier i NGK
Læs mere

NGK-Klassen

NGK-Klassen
Læs mere

Studieretning og fag

Studieretning og fag
Læs mere

Vi ser frem til at høre fra dig

Skriv til os

Fold ud

Tak for din besked - vi kontakter dig snarest

Adresse

NGK

c/o Gribskov Gymnasium

Østergade 52
3200 Helsinge
Denmark

post@gribskovgymnasium.dk

EAN
5798 000 557 451
CVR nummer
29 55 39 47

Kontor og telefontid

8.00-15.00
(fredag 8.00-14.00)

Tlf. kontor: +45 48 79 84 10
Fax: +45 48 79 84 07