Nordatlantisk Stormøde gentages

I slutningen af oktober samledes 40 lærere fra hele Nordatlanten for at udvikle den Nordatlantiske gymnasieklasse, som starter i Gribskov Gymnasium.

Igen i år var mødet sat i verden med hjælp fra Nordplus, og skulle egentlig være afholdt i 2020, men pga. pandemien, var det ikke muligt at samle lærerkræfterne på tværs af Nordatlanten.

Der var konference og fællesmøde i 2 dage for 40 lærere fra de fire Nordatlantiske lande; Grønland, Island, Færøerne og Danmark. Formålet med mødet var at give lærerne god mulighed for sammen at organisere de faglige forløb og prøver, som NGK eleverne skal igennem på de tre år, inden de får hue på, på GUX Sisimiut i Grønland.

Det er tydeligt, at det kunne mærkes, at vi ikke kunne samles sidste år, da Covid 19 hærgede, så det var alfa og omega, at vi fik mulighed for at etablere denne NGK Konference i år, som er året, hvor den første årgang bliver færdige som de første NGK studenter nogensinde. Magni Høgnesen fra Midnam a Kambsdali gymnasium på Færøerne siger: ”Vi har været glade for at mødes med alle de andre lærere i NGK. Det giver en stor fælleskabsfølelse, og vi har set frem til at kunne samarbejde tæt med vores faglige kolleger og selvfølgelig møde eleverne i 1n”.

Lærerne fik også mulighed for at hilse på den nuværende første årgang af elever, som rejser til Færøerne til sommer. Det var dejligt for eleverne at mødes deres kommende lærere. Nogle lærere fik endog mulighed for at undervise deres kommende NGK klasse, og eleverne var meget begejstrede for at få undervisning fx af deres kommende matematiklærere.

Mødedagenes indhold var desuden:

Den særlige studieordning for NGK

  • Evalueringer af elevernes trivsel, når de har været på de 4 skoler og deres faglige udfordringer og successer
  • Møde med NGK eleverne og rundvisning i Studiebyen, hvor eleverne bor
  • Møder i styregruppen
  • Møder i faggrupper

Undervejs i mødet fik vi også mulighed for at blive introduceret til et Nordplus projekt, der tager afsæt i den Nordatlantiske gymnasieklasse. Via elevernes oplevelse af undervisning og læreres tilgang til den fælles didaktiske og nordiske divergente undervisningsmetoder vil projektet udvikle og opsamle nye undervisningsmetoder undervejs. Det er et projekt, der vil følge NGK over de næste år.

Stormødet, som blev afholdt på Gribskov gymnasium, er en gentagelse fra 2019, hvor Nordplus også gjorde det muligt for det samlede NGK lærerkollegie at mødes.

De 4 deltagende skoler er:

  • Midnam a Kambsdali Gymnasium (Færøerne)
  • Versló Gymnasium (Island)
  • GUX Sisimiut (Grønland)
  • Gribskov Gymnasium (Danmark)

Mødet sluttede med en opsamling fra fagrupper og fokusgrupper, så alle lærere i faggrupperne er rustet til at tage klassen videre, når den lander på skolerne og frem mod dimission af de første Nordatlantisk Gymnasieklasse studenter i sommeren 2022.

Vi ser frem til at høre fra dig

Skriv til os

Fold ud

Tak for din besked - vi kontakter dig snarest

leaves
Adresse

NGK

c/o Gribskov Gymnasium

Østergade 52
3200 Helsinge
Denmark

post@gribskovgymnasium.dk

EAN
5798 000 557 451
CVR nummer
29 55 39 47

Kontor og telefontid

8.00-15.00
(fredag 8.00-14.00)

Tlf. kontor: +45 48 79 84 10