Den nordatlantiske gymnasieklasse fortsætter

 

Nu er det ganske vist: forsøget med Nordatlantisk gymnasieklasse (NGK) – den eneste af sin art i verden – som i første omgang blev godkendt til optagelse af tre årgange, er nu blevet forlænget i yderligere tre år.

På de fire gymnasier i Danmark, Færøerne, Island og Grønland, som sammen har skabt NGK, er vi ovenud glade. For de elever, som allerede nu har haft chancen for et helt anderledes gymnasieforløb med internationalt udsyn så det for alvor kan mærkes, har oplevelsen været helt unik. De lever tæt sammen med elever fra alle fire lande, samtidig med at de hopper fra land til land og lærer de forskellige kulturer at kende.

NGK startede i august 2019 – og lige nu er vores tre klasser i gang på samme tid i 3 forskellige lande: Grønland, Færøerne og Danmark.

3n i GUX, Sisimiut, Grønland med rektor Poul V. B. Jensen

Den første NGK-klasse (årgang 2019-2022)

3n er for få uger siden landet på Grønland, hvor de skal afslutte deres gymnasieforløb. Eleverne bor på kollegium i nærheden af deres skole, GUX Sisimiut. På deres sidste år skal de fortsætte med Bioteknologi og Matematik på højeste niveau og Fysik på B-niveau, som er de fag, der indgår i deres naturvidenskabelige studieretning. De skal også prøve kræfter med nye fag som Arktisk Teknologi og Kulturfag – og så skal de selvfølgelig præsenteres for landet Grønland og de faglige muligheder den grønlandske kultur og natur har at byde på.

 

Årgang 2020-2023

2n på skole i Kambsdalur

2n, er ankommet til Færøerne i august. De er blevet taget godt i mod i værtsfamilierne og på skolen, Miðnám á Kambsdali. Eleverne har været på introtur og er nu godt i gang med det faglige program på Færøerne, hvor de skal bo i et halvt år. Til januar rejser de videre til Verzlunarskóli Íslands, hvor de skal bo i og nær Reykjavik.

 

Årgang 2021-2024

Imens er 1n startet på Gribskov Gymnasium. Efter forskellige introarrangementer er klassen ved at være godt sammentømret, og allerede nu oplever vi et stærkt fællesskab. NGK-eleverne har deres egne særlige ”NGK-vejledere”, som hjælper dem til rette i studiebyen, og som sørger for, at de også lærer Helsinge og området omkring skolen at kende. Eleverne er på egne ben for første gang, og nogle af dem knokler også med det danske sprog, som er det fælles sprog igennem de tre år. De nordatlantiske elever er nysgerrige efter at lære ikke bare skolen men også Danmark at kende, og vejlederne forsøger at finde venskabsfamilier i lokalområdet til dem, der ønsker det.

 

1n på introtur

Når de tre år i den nordatlantiske klasse er gået, regner vi med, at eleverne vil sidde inde med nogle helt særlige tværkulturelle kompetencer, som sammen med deres biotek-studieretning vil kvalificere dem stærkt til både studier og jobs i Norden. De vil have kontakter i 4 lande, og de vil have lært meget om at begå sig i forskellige kulturer.

Den mulighed er nu også åben for yderligere tre årgange – og kan måske ende med at være et permanent tilbud til unge i Nordatlanten.

Fristen for optagelse af elever til årgang 2022-2025 er 1. marts 2022. Der vil være optag

1. marts 2022 med opstart august 2022

1. marts 2023 med opstart august 2023

1. marts 2024 med opstart august 2024

 

 

Vi ser frem til at høre fra dig

Skriv til os

Fold ud

Tak for din besked - vi kontakter dig snarest

leaves
Adresse

NGK

c/o Gribskov Gymnasium

Østergade 52
3200 Helsinge
Denmark

post@gribskovgymnasium.dk

EAN
5798 000 557 451
CVR nummer
29 55 39 47

Kontor og telefontid

8.00-15.00
(fredag 8.00-14.00)

Tlf. kontor: +45 48 79 84 10