Sprog, spa og vinter på Island

På konference på Island

Den Nordatlantiske Gymnasieklasse (NGK) fik for nylig en invitation af islandske Samfés (paraplyorganisation for ungdomsorganisationer i Island) til at deltage i en konference om den internordiske sprogforståelse. Gennem to døgn diskuterede eleverne i grupper med unge fra hele det øvrige Norden de nordiske sprogs betingelser i en globaliseret hverdag. Diskussionerne mundede ud i en højtidelig seance i Nordens Hus i Reykjavik hvor eleverne mødte den islandske kultur- og undervisningsminister og præsenterede deres ideer om øget sproglig mangfoldighed. I en verden der gør knæfald for angelsaksisk kultur og sprog, godt fremmet af Netflix og HBO, ønskede eleverne samstemmende at der blev skabt bedre muligheder for sproglig og dermed kulturel diversitet. Den islandske minister Lilja Alfreðsdóttir virkede imponeret af eleverne og oprigtig i sit ønske om at fremme den internordiske sprogdiversitet.

 

Under opholdet var der også lejlighed til at opleve det imponerende islandske landskab og den berømte spa-kultur, ligesom eleverne besøgte Verslo, gymnasiet som de skal gå på i 4. semester af deres uddannelse. De islandske elever var stolte af at vise deres land til deres nordatlantiske klassekammerater og glade for at se deres familie og venner.

Billedet forestiller vores NGK elever, der bringer budskabet om mere fokus på Nordisk sprog til den islandske uddannelsesminister. Se flere billeder under 'Nyheder'. 

 

Vi ser frem til at høre fra dig

Skriv til os

Fold ud

Tak for din besked - vi kontakter dig snarest

leaves
Adresse

NGK

c/o Gribskov Gymnasium

Østergade 52
3200 Helsinge
Denmark

post@gribskovgymnasium.dk

EAN
5798 000 557 451
CVR nummer
29 55 39 47

Kontor og telefontid

8.00-15.00
(fredag 8.00-14.00)

Tlf. kontor: +45 48 79 84 10