Mød Stella årgang 2021

Stella er spændt på at starte i Nordatlantisk Gymnasieklasse på Gribskov Gymnasium

Stella er i gang med at pakke sine kufferter for at starte i 1g på Nordatlantisk Gymnasieklasse. Hun glæder sig og hun kender allerede lidt til studieordningen. I 20219 var Stella med sin familie i Reykjavik, hvor hun tilfældigt mødte elever, der gik i 1g i den Nordatlantiske gymnasieklasse, da klassen var på konference i Island. Her blev drømmen om at gå i Nordatlantisk Gymnasieklasse skabt. Hun fik et godt indtryk af klassen, og at det var spændende at gå i en klasse hvor så mange forskellige sprog og kulturer lever side om side blandt eleverne.

Stella var igen på Island i januar i 2021, hvor hun tog ud og besøgte klassen, som nu gik i 2.g på Verslunarskoli Islands i Reykjavik. Island er i hjertet på Stella som også har islandsk blod i årerne. Det betyder meget for Stella, at når hun kommer i 2g kan hun komme til at bo og gå i skole i Reykjavik, faktisk så meget at hun gerne vil have undervisning i islandsk som modersmål, mens hun går i Nordatlantisk gymnasieklasse.

Nordatlanten bor i mig

Færøerne trækker også opmærksomhed for Stella for hun har aldrig været der, og forstiller sig at det er helt anderledes end både Island og Danmark, Hun glæder sig til at møde menneskerne og få oplevelser, samtidig med at hun bliver undervist og lærer en masse.

Og så er der Grønland, som igen er helt anderledes fra de andre lande, som hun siger ”Jeg glæder mig rigtig meget til at se og opleve Grønland i 3g. Det er så anderledes at jeg glæder mig til at være i og opleve det enorme land. Min mor boede i Grønland som barn, så det bliver helt specielt at komme til at bo og opleve den samme natur og kultur som min mor kender til. Jeg glæder mig bare…”

Lige nu er der ikke præcise planer for hvad studentereksamen skal munde ud i, Stella er åben overfor hvad den må bringe med sig. Et er dog sikkert, Stella mener at et projekt som Nordatlantisk Gymnasieklasse er vigtigt for Norden. Hun siger det således ”NGK styrker debatten om Nordatlanten og vi har brug for at lære hinandens måder at tænke på, for fx at forstå hvordan vi kan løse klimaudfordringer. Ved at kende hinandens kulturer bedre, kan vi være med til at formindske fordomme og i stedet for styrke fællesskabet”.

Nu går hun bare derhjemme, og venter på at hun i weekenden d. 7-8. august vil komme til at møde sine klassekammerater. Det bliver starten på flere Nordatlantiske bånd, som nok bliver knyttet for livet.

 

 

 

Vi ser frem til at høre fra dig

Skriv til os

Fold ud

Tak for din besked - vi kontakter dig snarest

leaves
Adresse

NGK

c/o Gribskov Gymnasium

Østergade 52
3200 Helsinge
Denmark

post@gribskovgymnasium.dk

EAN
5798 000 557 451
CVR nummer
29 55 39 47

Kontor og telefontid

8.00-15.00
(fredag 8.00-14.00)

Tlf. kontor: +45 48 79 84 10