2n rykker til Island

2n rykker til Island

Selv om eleverne er glade og smiler skal de stadig bære mundbind, når de starter på andet semester af 2g i Reykjavik på Island. Det er den nordatlantiske klasse på 22 elever, der er kommet til Island efter juleferien. På grund af Covid 10 har de startet deres skoleophold i et sikkert karantænemiljø på et hotel, hvor de skulle være i 5 dage i karantæne. 21 elever er ude af karantænen og den sidste kommer forventeligt til skolen i morgen, da hun ankom senere til Island.

Det er ikke en typisk opstart for vores elever, men de tager det heldigvis roligt og med et smil. Og glæden var stor, da Verslunarskoli Islands kunne byde den nordatlantiske gymnasieklasse varmt velkommen på skolen. Eleverne blev vis rundt på skolen og kunne endelig se deres skole og lærere for den næste tid. Det blev fejret med kager, fine gaver og afstand. En elev Kalle Thomsen fra Danmark udtrykker det sådan: ”Skolen havde gjort meget ud af at byde os velkommen. De havde pyntetop i vores klasseværelse, og på skærmene rundt omkring på skolen stod der “velkommen til NGK”. Det var rigtig fint. Maden heroppe er også rigtig fin og gratis på skolen – det er dejligt.”

Gymnasielivet i en coronatid

Skolen har gjort mange forberedelser for at eleverne skal få et godt ophold i Island de næste 5 måneder. Eleverne skal gå i skole på Verslo og bo hos private familier. I sidste semester boede de på Færøerne og gik i skole på Kambsdali. Selvom Færøerne var tvunget til at starte op i en karantænetid, så fik eleverne en kæmpe oplevelse af at bo og gå i skole i en mindre bygd på Færøerne. De nåede godt rundt på øerne og fik mange skønne naturoplevelser og venskaber med i bagagen.

Det er meget spændende at vi nu har lanceret nordatlantisk gymnasieklasse i hele tre af de fire partnerlande. Selvfølgelig er det ekstra vanskeligt med yderligere forlængelse af covid 19 restriktioner fra regeringens side, men jeg ved at både elever og lærere og vejledere gør alt hvad de kan for at vi kan gennemføre dette skoleår med succes” siger rektor for nordatlantisk gymnasieklasse og Gribskov Gymnasium Kristoffer Høy Sidenius.

Den næste tid skal gå med at blive kendt på Verslo og falde til i familierne og lære Reykjavik at kende. Der skal nok blive masser af tid til at udforske Vulkanøen og eleverne glæder sig i hvert fald

Femja Poulsen fra Færøerne fortæller: ”Alle har været meget søde, og man kan se at de har glædet sig meget til at vi skulle komme. Vi er alle kommet godt på plads hos søde værtsfamilier. Timerne går allerede meget godt og vi glæder os til at se hvad Reykjavik og Island byder på

 

Vi ser frem til at høre fra dig

Skriv til os

Fold ud

Tak for din besked - vi kontakter dig snarest

leaves
Adresse

NGK

c/o Gribskov Gymnasium

Østergade 52
3200 Helsinge
Denmark

post@gribskovgymnasium.dk

EAN
5798 000 557 451
CVR nummer
29 55 39 47

Kontor og telefontid

8.00-15.00
(fredag 8.00-14.00)

Tlf. kontor: +45 48 79 84 10
Fax: +45 48 79 84 07