Hverdagen er så småt begyndt at indfinde sig for 3.n i Sisimiut. Trods en opstart med et par bump på vejen i form af Corona-restriktioner på indflyvninger og et enkelt stormvejr, så er alle elever ankommet og indkvarteret i byen. Eleverne i 3.n er meget spændte og har store forventninger til Sisimiut og GUX inden de til sommer, bliver de første Nordatlantisk gymnasieklasse studenter nogensinde! "Nu er vi endelig kommet til vores sidste stop på vores fælles rejse. Det er lidt surrealistisk og skræmmende at om mindre end ti måneder står vi med huer på, men inden da venter der os store eventyr." 

De to lærere og NGK vejledere for klassen, Frederik og Tukummeq arrangerer lidt hygge med eleverne, og det er da også blevet til en enkelt hyggelig eftermiddag på kollegiet med kaffe og kage.

3.n er glade og veloplagte og har i bedste efterskolestil indtaget de røde sofaer i fællesrummet med guitar og fælleshygge. Fritiden går også med at spille kort, lægge puslespil og spise kage. De to vejledere har været på besøg på elevværelserne, hvor det er tydeligt at se, at kollegieværelserne er ved at blive indtaget som hjemmebase for eleverne

I den kommende tid vil GUX arrangere en kajakdag for eleverne, hvor idrætslærer og Frederik sammen med kulturfagslæreren laver en dag med fysisk aktivitet såvel som et fagligt indhold med udgangspunkt i Teleøen i Sisimiut, der danner den perfekte ramme om en tryg kajakoplevelse indenfjords og samtidig huser en række ruiner fra de tidligste beboelser i Sisimiut.

Derudover skulle eleverne gerne få den oplevelse at blive sejlet på bygdetur i den kommende tid. En bygdetur foregår via båd, hvor de skal sejles ud til forladte bygder og få et indtryk af den del af Grønlands historie, men også den storslåede natur – og måske en enkelt hval eller to!

Undervisningen er indtil mandag i uge 33 foregået virtuelt, og det har eleverne taget med et smil og godt overskud. En kreativ løsning på situationen ses i faget historie, hvor eleverne har lavet deres egen hjemmeside, hvor de løbende skal skrive små historieessays med udgangspunkt i fagtekster, dokumentarer og kildemateriale. Alle elevernes lærere er gået i tænkeboks for at prøve at gøre undervisningen sjov og spændende trods omstændighederne. 

Nu håber vi at der bliver mere normale forhold på skolen inden længe og alle eleverne kan finde sig tilrette på GUX og rigtigt mærke gymnasielivet i Grønland. En glad Caroline slutter førstehåndsindtrykket fra Grønland sådan: "Alle er meget begejstrede for vores ankomst og vi hygger os gevaldigt på kollegiet, hvor vi alle sammen bor lige ved siden af hinanden."

Vi ser frem til at høre fra dig

Skriv til os

Fold ud

Tak for din besked - vi kontakter dig snarest

leaves
Adresse

NGK

c/o Gribskov Gymnasium

Østergade 52
3200 Helsinge
Denmark

post@gribskovgymnasium.dk

EAN
5798 000 557 451
CVR nummer
29 55 39 47

Kontor og telefontid

8.00-15.00
(fredag 8.00-14.00)

Tlf. kontor: +45 48 79 84 10
Fax: +45 48 79 84 07